Payment with Klarna Payment with Swish

Frakt & leveranser

Leveranser

Vår tillverkning och leveranstid är ca 2 veckor för obehandlade och ca 4 veckor för lackade produkter. Vi reserverar oss för längre leveranstider under högsäsong vår och sommar.      

Du kan välja att hämta själv i vår butik på Verkstadsgatan 9 753 23 Uppsala. Vi hör då av oss när produkten är klar för avhämtning.

Väljer du leverans med fraktbolag så bokar vi med Expresservice och DHL.


Fraktkostnader

När du bokat i vilket fraktbolag och vilken zon leveransen ska till så kommer fraktkostnaden att synas.

OBS! Det är viktigt att du kollar kartan för Expresservice upptagningsområde innan du väljer det fraktalternativet.

Fraktkostnaden du ser när du lagt varan i varukorgen är baserad på zonområde, varans vikt, emballage och hantering.

Frakt över 650kg eller till en ö – Ta kontakt med oss innan du genomför köpet för att få en offert på vad frakten kostar


Leveransalternativ


DHL Standardleverans - bostadsadress

Leverans direkt till din bostad. När frakten bokats av oss får du ett meddelande att varan är på väg. DHL hämtar varan hos oss och lastar sedan av den på terminalen. Därefter skickar de ett meddelande till dig med förslag på leveransdag. Du får svara på meddelandet och bekräfta det alternativ som uppges eller kontakta DHL och komma överens om en annan dag som passar bättre.

Du måste vara på plats för att ta emot leveransen och uppvisa din legitimation.

Är du inte på plats när fraktbolaget kommer med leveransen debiteras du en extra kostnad på 320 kr för retur tillbaka till terminal. Den extra kostnaden lägger vi till på din faktura om du inte redan betalt med kort eller direktbetalning. Om du redan betalt direkt så skickar vi i stället en faktura i efterhand med den extra kostnaden.

Standardleverans - företagsadress

DHL aviserar innan de levererar direkt till företag och arbetsplatser. När frakten bokats av oss får du ett meddelande att varan är på väg. DHL hämtar varan hos oss och lastar sedan av den på terminalen. Därefter skickar de ett meddelande till dig med förslag på leveransdag. Du får svara på meddelandet och bekräfta det alternativ som uppges eller kontakta DHL och komma överens om en annan dag som passar bättre.


Leverans utan kvittens

Om du inte har möjlighet att vara på plats och invänta fraktbolaget kan du välja
 leverans utan kvittens. (Dessutom kan det spara in någon dag på leveranstiden med detta alternativ.) Fraktbolaget lämnar varan vid din bostad/företag och du behöver inte vara på plats och ta emot leveransen.

Väljer du 
leverans utan kvittens är det viktigt att du är medveten om att skulle varan bli stulen efter att den levererats till din adress är det du själv som får stå för förlusten.

För att boka leverans utan kvittens skickar du ett meddelande till oss i kassan innan du genomför din beställning.
Skriv att du önskar
 leverans utan kvittens.

Att boka 
leverans utan kvittens kostar inget extra om man meddelar önskemålet direkt i samband med genomförd beställning. (Samma dag.) Men om du i efterhand kommer på att du vill ändra från standardleverans till leverans utan kvittens så tar fraktbolaget ut en extra kostnad på 240 kr för att ändra fraktmetoden. Vi måste därför lägga till den extra kostnaden på din faktura. (Har du redan betalat med kort eller direktbetalning så kommer en separat faktura med den extra kostnaden i efterhand.)


Hämta själv i vår butik i Uppsala 


Man kan självklart både som privatperson och företag hämta varorna i vår butik.
Välj leveransalternativ hämta själv i kassan. Vi skickar ett meddelande till den registrerade mailadressen i ordern när varorna finns klara för upphämtning.
Butiken är öppen helgfri Mån-Tor 06:45-16:00 & Fre. 06:45-14:00 (Lör.-Sön Stängt) Du får gärna höra av dig till oss innan för att boka en tid för upphämtning så vi inte överstiger maxantalet som får vistas i våra lokaler pga. Covid 19. Detta kan du göra antingen vid [email protected] eller 018–695307


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Expresservice levererar i stora delar av mellansverige. Se karta nedan för deras upptagningsområde. 

För leveranser i övriga delar av Sverige fraktar vi med DHL.         

                                                                                                  

DHL Zonindelning  för respektive postnummer
Zon:Postnummerområde:
110-19
220-29
340-47
435-39, 57, 62
530-34, 50-52, 55-56
658-59, 60-61, 63-64, 72-73
765-68
853-54, 69-71
974-76, 80-81
1077-79
1182-89
1290-98


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________